Informatie over PMU

Ombré powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make up voor wenkbrauwen. Met deze techniek brengen we kleine puntjes (pixels) aan in je huid waarmee je vollere wenkbrauwen krijgt met een zachte poeder effect zoals make-up. Bij Ombré powder brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter gepigmenteerd. Dit zorgt voor een zachte, poederachtige look die geleidelijk donkerder wordt vanaf de staart van de wenkbrauw naar de voorkant.

Deze semi-permanente make-up techniek brengt pigmenten met een ultradunne naald in de huid. Het lijkt op tatoeëren, maar het pigment wordt minder diep geplaatst, waardoor het geleidelijk en gelijkmatig vervaagt. Om de kleur fris en de vorm strak te houden, is een touch-up behandeling na 1,5 tot 2 jaar aan te raden. Geschikt voor elk huidtype.

Ombré powder brows zijn ideaal voor mensen met dunne, ongelijke of gedeeltelijk ontbrekende wenkbrauwen. Het is ook een goede optie voor mensen die geen dagelijkse make-up willen dragen, maar wel volle wenkbrauwen willen hebben. Omdat je de wenkbrauwen niet meer hoeft op te maken kun je er ook veel tijd mee besparen.

Bij de PMU-behandeling wordt met een flinterdunne naaldmodule huidvriendelijke inkt- en pigmentstoffen ingebracht in de middelste huidlaag, de lederhuid. Ondanks dat dit regelmatig leidt tot associaties met tatoeages, is er een duidelijk verschil. Bij een tatoeage wordt de inkt in het onderhuidse bindweefsel geplaatst en is zodoende écht permanent.

De pigmenten die bij permanente make-up (PMU) worden gebruiken worden daarentegen in de lederhuid geplaatst. Hierdoor is PMU minder permanent(Semi-permanent). Dit betekend dat na verloop van tijd het pigment met de huid mee groeit naar de opperhuid en gedeeltelijk verdwijnt. Door externe omstandigheden zoals Uv-licht, natuurlijke celvernieuwing en wrijving met de huid zal de pigmentatie na 2 tot 4 jaar geleidelijk en gelijkmatig vervagen. Door dit proces wordt permanente make-up de laatste jaren steeds vaker aangeduid als semi-permanente make-up (SPMU).

Over het algemeen geldt dat de dikkere en/of vettere huidtypen pigment eerder afstoten en de drogere en/of dunnere huidtypen pigment langer vasthouden. Ongeacht het huidtype wordt om een optimaal resultaat te behouden geadviseerd om de PMU eens per maximaal anderhalf jaar te laten bijwerken, dit is de touch-up.

Om verantwoord permanente make-up te plaatsen is de kennis en betrouwbare apparatuur een absolute must. Glam Identity is een professionele salon en staat garant voor kwaliteit en veiligheid. We investeren continu in bijscholing om van de laatste trends en technieken op de hoogte te blijven en gebruiken de beste apparatuur en pigmenten. In tegenstelling tot veel andere aanbieders zijn wij GGD-gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle strikte hygiënevereisten op het gebied van permanente make-up.

In het Warenwetbesluit tatoeagekleurstoffen1 zijn de eisen opgenomen waaraan kleurstoffen voor permanente make-up moeten voldoen. Pigmenten die giftige ingrediënten bevatten, allergische reacties kunnen veroorzaken of op een andere manier schadelijk kunnen zijn, zijn logischerwijs verboden. Helaas voldoen nog niet alle pigmenten in Nederland aan de kwaliteitseisen die de NVWA stelt. Eén van de verboden stoffen die nog in veel pigmenten te vinden is, zijn ijzeroxides.

Bij Glam Identity telt alleen het beste resultaat. Daarom werken we met de pigmenten van Swiss Color, koploper op het gebied van stabiele cosmetische- als paramedische toepassingen. Dit Zwitserse merk staat voor de hoogste standaarden op het gebied van hygiëne, kwaliteit en veiligheid. De pigmenten van Swiss Color zijn in tegenstelling tot veel andere pigmentsoorten 100% vrij van ijzeroxide. Hierdoor kan de pigment gemakkelijk worden aangebracht, zal beter hechten met de huid EN zal de Permanente make-up (PMU) niet verkleuren. Het pigment heeft een optimale korrelgrootte en geeft een zeer hoge pigmentdichtheid.

Onderaan de pagina tref je antwoord op de meest gestelde vragen over permanente make-up. Ook is het mogelijkheid een gratis intake voor de Permanente make-up (PMU) te plannen. Tijdens dit consult maken we kennis, bespreken wij jouw wensen en geven uitgebreid antwoord op al je vragen!

PMU behandelingen

Gratis intakegesprek PMU

Afspraak maken

Veel gestelde vragen over PMU:

 • Contra-indicaties

  Ondanks dat Permanente make-up een veilige behandeling is, is het in sommige gevallen niet raadzaam om Permanente make-up te ondergaan.
  Bij elke klant die PMU wilt laten plaatsen bij ons, plannen wij eerst een gratis intake.
  Tijdens deze afspraak word er een ‘inform concent’ingevuld om zo samen

 • Is permanente make-up hetzelfde als een tatoeage?

  Bij de PMU-behandeling wordt met een flinterdunne naaldmodule huidvriendelijke inkt- en pigmentstoffen ingebracht in de middelste huidlaag, de lederhuid.
  Bij een tatoeage wordt de inkt in het onderhuidse bindweefsel geplaatst en is daarom écht permanent. De pigmenten die bij permanente make-up (PMU) worden gebruikt worden in de lederhuid geplaatst. Zo is PMU minder permanent karakter dan tatoeages en noemen wij het ook wel semi-permanent. PMU blijft circa 2 tot 4 jaar zichtbaar.

 • Is het plaatsen van permanente make-up pijnlijk?

  Onze meeste klanten ervaren de behandeling niet als pijnlijk. Het plaatsen van de PMU is niet geheel gevoelloos, maar de pijnervaring verschilt per persoon. Ook wijzelf hebben PMU laten plaatsen en beschrijven het eerder als een irritatie dan pijn. Om extra comfort te bieden hebben wij verdovende crème die wij voor de behandeling aanbrengen. Als je wilt mag je tot een half uur voor de behandeling 1000mg paracetamol innemen. Graag geen andere vormen van pijnstilling gebruiken, dit kan de behandeling beïnvloeden.

 • Is het zetten van permanente make-up veilig en hygiënisch?

  Veiligheid en hygiëne zijn bij ons prioriteit! Wij zijn als een van de weinige in Amersfoort GGD gecertificeerd. Daarnaast gebruiken we enkel de aller beste producten. Wij gebruiken de pigmenten van Swiss Color. Deze pigmenten zijn in tegenstelling tot veel andere pigmentsoorten 100% vrij van ijzeroxide. Hierdoor kan de pigment gemakkelijk worden aangebracht, zal beter hechten met de huid en bovenal zal de PMU niet verkleuren. Ons PMU-apparaat biedt het hoogste niveau aan veiligheid, hygiëne en een optimaal resultaat. De steriel hygiënische naaldmodule zorgt voor een schoon, accuraat en snel werkend geheel. Bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt waardoor besmetting uitgesloten is. Ook is de nazorg van belang hier informeren wij je over bij een gratis intake en na de behandeling.

 • Wat zijn de contra-indicaties voor permanente make up?

  Permanente make-up is een behandelmethode die voor een grote groep mannen en vrouwen toegankelijk is. Toch kan het voorkomen dat wij u een andere behandeling adviseren of u voorstellen om PMU tot een later tijdstip uit te stellen. Zo zetten wij bijvoorbeeld geen permanente make-up bij personen jonger dan 16 jaar.

  Mocht u lijden aan één van de volgende gezondheidsklachten, dan raadt de GGD u af om permanente make-up te laten aanbrengen: Diabetes, Keloïdvorming (gestoorde wondgenezing), Hemofilie (bloedstollingsziekte), Chronische huidziekten, Contactallergie, Immuunstoornis, Hart- en vaatafwijkingen, bij het gebruik van antistollingsmiddelen, op plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie heeft ondergaan en op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie zich voordoen. Ook indien u zwanger bent of koorts heeft op de behandeldag, wordt het aanbrengen van permanente make-up afgeraden.

  Tijdens het aanbrengen van de permanente make-up mag u niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. Zorg dat u goed uitgerust bent, voldoende hebt gegeten en ons op de hoogte brengt van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bv. Medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties of het onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d.).

 • Hoeveel behandelingen zijn er in totaal nodig?

  Een Permanente Make-up behandeling bestaat doorgaans uit twee sessies: de initiële behandeling en een zogenoemde touch-up behandeling. De touch-up vindt binnen 6 tot 8 weken plaats na de eerste behandeling en is noodzakelijk om eventuele kleine aanpassingen te doen en de puntjes op de spreekwoordelijke ‘’i’’ te zetten. De touch up garandeert tevens een zo lang mogelijke levensduur van uw semi permanent make-up.

  Soms blijkt voor een optimaal resultaat een derde sessie nodig, maar dit is afhankelijk van uw huidtype. Over het algemeen geldt hoe droger en/of dunner de huid hoe gemakkelijker de pigment pakt. De weergegeven prijzen op onze website zij voor de initiële behandeling inclusief één touch-up. Voor de meeste klanten blijkt dit meer dan voldoende. Mocht in uw situatie toch een derde sessie nodig blijken, dan betaalt u pro rato het tarief van de losse behandeling Touch-Up binnen 12 maanden. Dit betekent dat indien wij voor een eventuele derde sessie maar de helft van de behandeltijd nodig hebben die voor de Touch-Up binnen 12 maanden geldt, u ook maar de helft van het tarief betaalt.

 • Hoe verloopt de behandeling?

  Mogelijk vindt u het toch nog een beetje spannend om uw permanente make-up te laten zetten. Om die reden beginnen we eerst rustig met een kopje koffie of thee. We analyseren uw huid en bespreken de mogelijkheden die voor u van toepassing zijn. Vervolgens brengen we met ‘gewone’ make-up de eyeliner aan, kleuren uw wenkbrauwen in of tekenen de gewenste vorm van uw lippen. Mocht u niet direct overtuigd zijn, dan passen we dit eenvoudig aan en herhalen dit totdat u helemaal tevreden bent. Ook brengen wij ons advies uit welke pigmentkleur wij het beste bij u vinden passen. Bij het maken van ons oordeel houden wij rekening met uw huidtype, haarkleur, lichte/warme tinten en bovenal uw eigen wensen en voorkeuren. U heeft hierbij een ruime keuze aan pigmenten, van de lichtste blond tinten tot de donkerste bruin- en zwart tinten. Het bepalen van de definitieve kleur gaat uiteraard in overleg en hierbij heeft u de laatste stem. Pas als u 100% tevreden bent over de stijl en de pigmentkleur, beginnen we met het aanbrengen van de permanente make-up.

  Bij de PMU-behandeling wordt met een flinterdunne naaldmodule of microblade huidvriendelijke inkt- en pigmentstoffen ingebracht in de middelste huidlaag, de lederhuid. Glam Identity werkt met de geavanceerde Swiss Liner TOP Sensi drive van Swiss Color. Dit PMU-apparaat biedt het hoogste niveau aan veiligheid, hygiëne, optimale resultaten en is de nieuwste technische vooruitgang op de markt. Het overgrote deel van onze klanten ervaart de behandeling niet als pijnlijk, maar het is niet gevoelloos. Uiteraard hebben wijzelf ook PMU laten zetten en wij beschrijven de prikkelende sensatie eerder als een irritatie dan pijn.

  Het daadwerkelijk plaatsen van de permanente make-up duurt afhankelijk van de behandeling en uw huidtype circa 45 minuten tot een uur. Vrijwel direct na de behandeling ziet u al een groot verschil, en ondanks dat nog een nabehandeling moet volgen is vrijwel iedereen al erg tevreden na de eerste behandeling. De kleur kan de eerste dagen (ongeveer een week) wel donkerder zijn. Geen zorgen, dit herstel zich op korte termijn. Direct na de behandeling zal de behandelde huid wat rood en gezwollen zijn, maar dit is meestal binnen een paar uur weer verdwenen. We vertellen u hoe u de nazorg in z’n werk gaat en plannen de afspraak voor de nabehandeling (touch-up). We zien elkaar na 6 tot 8 weken opnieuw voor de finishing touch.