Informatie over PMU

Permanente Make-Up (PMU) is niet meer weg te denken uit de cosmetische wereld. De techniek wordt al sinds het eind van de jaren ’80 toegepast, maar heeft vooral de laatste jaren een enorme bekendheid in Europa gekregen. Als allround PMU specialist snappen wij deze belangstelling maar al te goed en brengen onze passie voor PMU graag op jou over. Onderstaand kan je meer informatie lezen over de mogelijkheden van PMU, het verloop van de behandeling, de technieken en de hoogwaardige materialen wij gebruiken en tot slot kan je de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen.

PMU heeft een zeer brede toepasbaarheid en biedt daarom in uiteenlopende situaties uitkomst. Zo kunnen uw wenkbrauwen, ogen of mond worden verfraaid tot echte eyecatchers. Hoe gemakkelijk en comfortabel is dat, elke dag met prachtige wenkbrauwen, eyeliner en/of ingekleurde lippen opstaan zonder enige inspanning! Ook kunnen littekens, schisis (hazenlip) of de gevolgen van huidaandoeningen als vitiligo door medische pigmentatie worden gecamoufleerd. Daarnaast biedt permanente make-up de mogelijkheid tot reconstrueren. Denk hierbij aan de fantastische potentie tot tepelreconstructie na een borstamputatie. U zult begrijpen, wij van Glam Identity uit Amersfoort zijn zeer gepassioneerd over de vele mogelijkheden van PMU en weten zeker dat u net zo enthousiast zult zijn na één van onze PMU-behandelingen.

 

Bij de PMU-behandeling wordt met een flinterdunne naaldmodule huidvriendelijke inkt- en pigmentstoffen ingebracht in de middelste huidlaag, de lederhuid. Ondanks dat dit regelmatig leidt tot associaties met tatoeages, is er een duidelijk verschil tussen beiden. Bij een tatoeage wordt de inkt in het onderhuidse bindweefsel geplaatst en is zodoende écht permanent. De pigmenten die bij permanente make-up worden gebruiken worden daarentegen in de lederhuid geplaatst. Hierdoor heeft PMU een minder permanent karakter en is daarom Semi-permanent. Dit betekend dat na verloop van tijd het pigment met de huid mee groeit naar de opperhuid en gedeeltelijk verdwijnt. Door externe omstandigheden zoals Uv-licht, natuurlijke celvernieuwing en wrijving met de huid zal de pigmentatie na 2 tot 4 jaar geleidelijk en gelijkmatig vervagen. Door dit proces wordt permanente make-up de laatste jaren steeds vaker aangeduid als semi-permanente make-up (SPMU).

De periode dat het resultaat van de behandeling prominent zichtbaar is kan persoon en per huidtype verschillen. Over het algemeen geldt dat de dikkere en/of vettere huidtypen pigment eerder afstoten en de drogere en/of dunnere huidtypen pigment langer vasthouden. Ongeacht het huidtype wordt om een optimaal resultaat te behouden geadviseerd om de PMU eens per maximaal anderhalf jaar te laten bijwerken, ook wel een touch-up genoemd.

Om permanente make-up op nauwkeurige wijze aan te brengen is de kennis en betrouwbare apparatuur een absolute must. Glam Identity is een uiterst professionele salon en staat garant voor kwaliteit en veiligheid. We investeren continu in bijscholing om van de laatste trends en technieken op de hoogte te blijven en gebruiken de beste apparatuur en pigmenten die in de markt beschikbaar zijn. In tegenstelling tot veel andere aanbieders zijn wij GGD-gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle strikte hygiënevereisten op het gebied van permanente make-up.

Sinds 2004 wordt de veiligheid van pigmenten in Nederland wettelijk gewaarborgd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Deze instantie onderzoekt de chemische en microbiologische samenstelling van tatoeagekleurstoffen. In het Warenwetbesluit tatoeagekleurstoffen1 zijn de eisen opgenomen waaraan kleurstoffen voor permanente make-up moeten voldoen. Pigmenten die giftige ingrediënten bevatten, allergische reacties kunnen veroorzaken of op een andere manier schadelijk kunnen zijn, zijn logischerwijs verboden. Helaas voldoen nog niet alle pigmenten in Nederland aan de kwaliteitseisen die de NVWA stelt. Eén van de verboden stoffen die nog in veel pigmenten te vinden is, zijn ijzeroxides.

Voor Glam Identity telt enkel het beste resultaat. Daarom werken we met de pigmenten van Swiss Color, koploper in de markt op het gebied van stabiele cosmetische- als paramedische toepassingen. Dit Zwitserse merk staat voor de hoogste standaarden op het gebied van hygiëne, kwaliteit en veiligheid. De pigmenten van Swiss Color zijn in tegenstelling tot veel andere pigmentsoorten 100% vrij van ijzeroxide. Hierdoor kan de pigment gemakkelijk worden aangebracht, zal beter hechten met de huid en bovenal zal de PMU niet verkleuren. Het pigment heeft een optimale korrelgrootte en geeft een zeer hoge pigmentdichtheid, hierdoor blijft de PMU langdurig in de lederhuid en zal niet snel vervagen na uw behandeling.

Glam Identity werkt met de geavanceerde Swiss Liner TOP Sensi drive van Swiss Color. Dit PMU-apparaat biedt het hoogste niveau aan veiligheid, hygiëne, optimale resultaten en is de nieuwste technische vooruitgang op de markt. Hierdoor kunnen wij prachtige fijne pxels plaatsen. De snelheid van de naaldpuncties wordt automatisch gecontroleerd, zodat er een mooi natuurlijk eindresultaat is. Daarnaast zorgen de steriel verpakte hygiëne modules voor een schoon, accuraat en snel werkend geheel. Bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt waardoor besmetting uitgesloten is.

Onderaan de pagina tref je antwoord op de meest gestelde vragen over permanente make-up. Tevens kan je van de mogelijkheid gebruik maken een gratis intakegesprek te plannen. Tijdens dit consult maken we graag kennis, bespreken wij jouw wensen en geven  uitgebreid antwoord op de eventuele vragen.

PMU behandelingen

Gratis intakegesprek PMU

Afspraak maken

Meest gestelde vragen over PMU:

 • Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

  Na verloop van tijd groeit het pigment met de huid mee naar de opperhuid waardoor de permanente make-up gedeeltelijk vervaagd. Door externe omstandigheden zoals Uv-licht, natuurlijke celvernieuwing en wrijving met de huid zal de pigmentatie na 2 tot 4 jaar geleidelijk en gelijkmatig vervagen. De periode dat het resultaat van de behandeling prominent zichtbaar is kan persoon en per huidtype verschillen. Over het algemeen geldt dat de dikkere en/of vettere huidtypen pigment eerder afstoten en de drogere en/of dunnere huidtypen pigment langer vasthouden. Ongeacht het huidtype wordt om een optimaal resultaat te behouden geadviseerd om uw PMU eens per maximaal anderhalf jaar te laten nabehandelen, een zogenoemde touch-up. Eyeliner blijft over het algemeen het langst zichtbaar op de dunnere huid rond de ogen. Het wordt geadviseerd om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomer maanden een hoge factor aan te brengen. Zo beschermt u de kleur beter tegen vervagen.

 • Is permanente make-up hetzelfde als een tatoeage?

  Bij de PMU-behandeling wordt met een flinterdunne naaldmodule of microblade huidvriendelijke inkt- en pigmentstoffen ingebracht in de middelste huidlaag, de lederhuid. Ondanks dat dit regelmatig leidt tot associaties met tatoeages, is er een duidelijk verschil tussen beiden. Bij een tatoeage wordt de inkt in het onderhuidse bindweefsel geplaatst en is zodoende écht permanent. De pigmenten die bij permanente make-up worden gebruiken worden daarentegen in de lederhuid geplaatst. Hierdoor heeft PMU een minder permanent karakter dan tatoeages en het woord permanent doet vermoeden. PMU blijft circa 2 tot 4 jaar zichtbaar en wordt hierdoor steeds vaker sem-permanente make-up genoemd.

 • Is het plaatsen van permanente make-up pijnlijk?

  Het overgrote deel van onze klanten ervaart de behandeling niet als pijnlijk. Het plaatsen van de PMU is niet geheel gevoelloos, maar net zoals bij het zetten van ‘’gewone’’ tatoeages verschilt de pijnervaring per persoon. Ook wijzelf hebben PMU laten zetten en beschrijven de prikkelende sensatie zelf eerder als een irritatie dan pijn. De prikkelingen van de PMU-naaldmodule mogen echter geen naam hebben vergeleken met het zetten van een tatoeage. Bij Glam Identity werken we met de meest geavanceerde computer gestuurde PMU-apparatuur waardoor onaangename prikkels tot een minimum worden beperkt. Om u extra comfort te bieden kunt u op verwijzing van uw huisarts een een verdovende crème aanschaffen en deze een uur voor de behandeling aanbrengen. Indien u wilt mag u tot een half uur voor de behandeling ook 1000mg paracetamol innemen. Andere vormen van pijnstilling niet nodig en wenselijk.

 • Is het zetten van permanente make-up veilig en hygiënisch?

  Veiligheid en hygiëne staat bovenaan onze prioriteitenlijst en daarom werken we uitsluitend volgens de strikte Hygiëne -, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code. Deze regelgeving is onder streng toezicht van de GGD samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast gebruiken we enkel de aller beste producten die in de markt beschikbaar zijn. De pigmenten zijn van Swiss Color, de hoogste standaard op het gebied van hygiëne, kwaliteit en veiligheid. Deze pigmenten zijn in tegenstelling tot veel andere pigmentsoorten 100% vrij van ijzeroxide. Hierdoor kan de pigment gemakkelijk worden aangebracht, zal beter hechten met de huid en bovenal zal de PMU niet verkleuren. De PMU wordt gezet met de geavanceerde Swiss Liner TOP Sensi drive machine. Dit PMU-apparaat biedt het hoogste niveau aan veiligheid, hygiëne, optimale resultaten en is de nieuwste technische vooruitgang op de markt. Hierdoor kunnen wij met consequente precisie zelfs de fijnste haartjes zetten en op de juiste manier reageren op elk voorkomend huidprobleem. De snelheid van de naaldpuncties wordt automatisch gecontroleerd, zodat een te diepe penetratie of een scheur in de huid vermeden wordt. Daarnaast zorgen de steriel verpakte hygiëne modules voor een schoon, accuraat en snel werkend geheel. Bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt waardoor besmetting uitgesloten is. Ook uzelf dient zorg te dragen voor een goede nazorg en hier informeren wij u na de behandeling uitgebreid over.

 • Wat zijn de contra-indicaties voor permanente make up?

  Permanente make-up is een behandelmethode die voor een grote groep mannen en vrouwen toegankelijk is. Toch kan het voorkomen dat wij u een andere behandeling adviseren of u voorstellen om PMU tot een later tijdstip uit te stellen. Zo zetten wij bijvoorbeeld geen permanente make-up bij personen jonger dan 16 jaar.

  Mocht u lijden aan één van de volgende gezondheidsklachten, dan raadt de GGD u af om permanente make-up te laten aanbrengen: Diabetes, Keloïdvorming (gestoorde wondgenezing), Hemofilie (bloedstollingsziekte), Chronische huidziekten, Contactallergie, Immuunstoornis, Hart- en vaatafwijkingen, bij het gebruik van antistollingsmiddelen, op plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie heeft ondergaan en op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie zich voordoen. Ook indien u zwanger bent of koorts heeft op de behandeldag, wordt het aanbrengen van permanente make-up afgeraden.

  Tijdens het aanbrengen van de permanente make-up mag u niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. Zorg dat u goed uitgerust bent, voldoende hebt gegeten en ons op de hoogte brengt van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bv. Medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties of het onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d.).

 • Hoeveel behandelingen zijn er in totaal nodig?

  Een Permanente Make-up behandeling bestaat doorgaans uit twee sessies: de initiële behandeling en een zogenoemde touch-up behandeling. De touch-up vindt binnen 6 tot 8 weken plaats na de eerste behandeling en is noodzakelijk om eventuele kleine aanpassingen te doen en de puntjes op de spreekwoordelijke ‘’i’’ te zetten. De touch up garandeert tevens een zo lang mogelijke levensduur van uw semi permanent make-up.

  Soms blijkt voor een optimaal resultaat een derde sessie nodig, maar dit is afhankelijk van uw huidtype. Over het algemeen geldt hoe droger en/of dunner de huid hoe gemakkelijker de pigment pakt. De weergegeven prijzen op onze website zij voor de initiële behandeling inclusief één touch-up. Voor de meeste klanten blijkt dit meer dan voldoende. Mocht in uw situatie toch een derde sessie nodig blijken, dan betaalt u pro rato het tarief van de losse behandeling Touch-Up binnen 12 maanden. Dit betekent dat indien wij voor een eventuele derde sessie maar de helft van de behandeltijd nodig hebben die voor de Touch-Up binnen 12 maanden geldt, u ook maar de helft van het tarief betaalt.

 • Hoe verloopt de behandeling?

  Mogelijk vindt u het toch nog een beetje spannend om uw permanente make-up te laten zetten. Om die reden beginnen we eerst rustig met een kopje koffie of thee. We analyseren uw huid en bespreken de mogelijkheden die voor u van toepassing zijn. Vervolgens brengen we met ‘gewone’ make-up de eyeliner aan, kleuren uw wenkbrauwen in of tekenen de gewenste vorm van uw lippen. Mocht u niet direct overtuigd zijn, dan passen we dit eenvoudig aan en herhalen dit totdat u helemaal tevreden bent. Ook brengen wij ons advies uit welke pigmentkleur wij het beste bij u vinden passen. Bij het maken van ons oordeel houden wij rekening met uw huidtype, haarkleur, lichte/warme tinten en bovenal uw eigen wensen en voorkeuren. U heeft hierbij een ruime keuze aan pigmenten, van de lichtste blond tinten tot de donkerste bruin- en zwart tinten. Het bepalen van de definitieve kleur gaat uiteraard in overleg en hierbij heeft u de laatste stem. Pas als u 100% tevreden bent over de stijl en de pigmentkleur, beginnen we met het aanbrengen van de permanente make-up.

  Bij de PMU-behandeling wordt met een flinterdunne naaldmodule of microblade huidvriendelijke inkt- en pigmentstoffen ingebracht in de middelste huidlaag, de lederhuid. Glam Identity werkt met de geavanceerde Swiss Liner TOP Sensi drive van Swiss Color. Dit PMU-apparaat biedt het hoogste niveau aan veiligheid, hygiëne, optimale resultaten en is de nieuwste technische vooruitgang op de markt. Het overgrote deel van onze klanten ervaart de behandeling niet als pijnlijk, maar het is niet gevoelloos. Uiteraard hebben wijzelf ook PMU laten zetten en wij beschrijven de prikkelende sensatie eerder als een irritatie dan pijn.

  Het daadwerkelijk plaatsen van de permanente make-up duurt afhankelijk van de behandeling en uw huidtype circa 45 minuten tot een uur. Vrijwel direct na de behandeling ziet u al een groot verschil, en ondanks dat nog een nabehandeling moet volgen is vrijwel iedereen al erg tevreden na de eerste behandeling. De kleur kan de eerste dagen (ongeveer een week) wel donkerder zijn. Geen zorgen, dit herstel zich op korte termijn. Direct na de behandeling zal de behandelde huid wat rood en gezwollen zijn, maar dit is meestal binnen een paar uur weer verdwenen. We vertellen u hoe u de nazorg in z’n werk gaat en plannen de afspraak voor de nabehandeling (touch-up). We zien elkaar na 6 tot 8 weken opnieuw voor de finishing touch.